top of page
Ontwerp zonder titel (65).png

Onze Cadeautips

Uit: 'Rinus' van Ingrid & Dieter Schubert

Robin alle verhalen

Sjoerd Kuyper

De wereld van Robin is klein. Hij woont in een dorp, met zijn mama en zijn papa, zijn babyzusje Suze en zijn grote vriend en knuffel Knor. Soms gaan ze naar de stad en heel soms naar de grote stad. Daar wonen opa en oma. Groter is de wereld van Robin niet. Zijn avonturen passen er precies in. Maar Robin heeft een hoofd, een rond hard hoofd. Fijn is dat. Want in dat hoofd is hij een ridder, zit hij op een tropisch eiland, verandert de neus van oom Klaas in een kippenei, is juf Tineke verliefd op hem, rijdt hij op een dromendaris en krijgt hij ijsberen in zijn schoen. De wereld in zijn hoofd is zó groot! In 1990 verscheen het eerste boek over Robin. Er volgden er tien. Robin veroverde de harten van tienduizenden kinderen, moeders en vaders, opa’s en oma’s, juffen en meesters in Nederland en ver daarbuiten. En nu worden alle avonturen van Robin voor het eerst samengebracht in dit boek.

Sjoerd Kuyper - Robin.png
1 (7).png

Handboek voor superhelden

Elias & Agnes Våhlund

'Plotseling zag Lisa dat één van de boeken op de plank bijna licht gaf. "Handboek voor Superhelden" stond er op de rug. Ze kreeg het gevoel of het boek tegen haar praatte, haar vroeg het uit de kast te pakken en te gaan lezen ...' Lisa moet erg wennen op haar nieuwe school. Ze wordt door een aantal jongens gepest vanwege haar flaporen. Op een dag, wanneer ze weer eens door het groepje jongens wordt achternagezeten, vlucht ze de bibliotheek in. Daar wordt haar aandacht getrokken door een boek en dat blijkt het begin te zijn van Lisa’s transformatie tot de superheld genaamd Het Rode Masker.

Z. Boekenpakket Elias & Agnes Vahlund Deel 1.png

Vanaf mei ligt deel 9 in de winkel

1 (8).png

Alfabet

Charlotte Dematons

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest. Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat! Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt? Inmiddels zijn er van Alfabet meer dan 185.000 verkocht.

Z. Boekenpakket Charlotte Dematons -Alfabet groot en klein.png
1 (9).png

Rinus

Ingrid & Dieter Schubert

Vroeger was opa een hele wilde neushoorn. En hij was sterk, reuze sterk. Hij kon wel honderd boomstammen tegelijk optillen. Maar nu is opa oud. Het liefst ligt hij de hele dag wat in de schaduw te dommelen. Vandaag past hij op Rinus. En die wil vooral spelen en ravotten!

Omslag 3d Rinus.png
1 (10).png

Vrolijk, Vriendjes & Verrassing

Mies van Hout

- In 'Verrassing' laat Mies van Hout met expressieve, kleurrijke vogeltekeningen en twaalf begrippen het wonder van het leven zien. Van verlangen tot verwonderen en van verzorgen tot loslaten.

 

- Blij, verlegen, verbaasd of benieuwd. Mies van Hout gaf de vissen in 'Vrolijk' elk een eigen, uitgesproken emotie. Dit boek helpt kinderen te praten over hun gevoelens en hun eigen verhalen te vertellen.

 

-Vriendjes spelen graag samen, maar soms krijgen ze ook ruzie. Als ze zich vervelen, kunnen ze gaan klieren en vechten. Daarna schamen ze zich en hopen ze dat het weer goedkomt. Want het zijn wel échte vriendjes.  

Ontwerp zonder titel (51).png
1 (11).png

Zebedeus en het ganzenbord van Wisse

Koos Meinderts & Annette Fienieg

Op een dag krijgt Zebedeus de Beer een ganzenbord opgestuurd, afkomstig van ene Wisse, die hem een goeie hand van gooien wenst. Even later staat Zilver voor de deur, een sneeuwwitte gans die Zebedeus uitnodigt hem te volgen. Het is de start van een wonderlijk avontuur van toeval en geluk, van vallen en opstaan. Maar wie is Wisse? 'Zebedeus en het ganzenbord van Wisse' is een lichtvoetig, maar ook filosofisch reisverhaal over het leven – een spel dat je niet kunt winnen, maar ook niet verliezen. Je kunt het alleen maar spelen.

1 (12).png

Kerstboeken

Rond de feestdagen kan een boek over kerst niet ontbreken:
-
 Maantje en het kerstfeest van de dieren
- Kerstmis in Bolderburen

- Kerstfeest met Beer
- De kerstnacht van Zippy en Slos

- Midden in de Winternacht
 

bottom of page