top of page
Beer.jpg

Maak vandaag kans op
een origineel van Margje Kuyper

1 (31).png
IMG_9483.jpg

Margje Kuyper

Margje Kuyper (1952) schildert al bijna veertig jaar. Ze is bij veel schilders in de leer geweest en heeft inmiddels een respectabel oeuvre opgebouwd. Margje is lid van het Kunstenaarscentrum Bergen en exposeerde in talloze galeries. Naar aanleiding van haar expositie in Galerie Bel-Etage in Amsterdam schreef de pers over haar: “Het gaat bij haar niet om details, met het paletmes schraapt ze die soms weg, maar om het gevoel dat het landschap oproept. Die beleving wil ze overbrengen.”
Voor het boek Mooi leven, uitgebracht in 2016 bij Hoogland & Van Klaveren en met tekst van Sjoerd Kuyper, maakte ze de schilderijen.
Margje Kuyper is oma van zeven kleinkinderen. Ze woont in Bergen met haar grote liefde Sjoerd.

Het hierboven getoonde schilderij wordt verloot, daarnaast ontvangt u het boek 'Mooi leven'.

Doe je ook mee?

Maak kans op deze prachtige prijs!

Wij nemen contact op met de winnaar, verder wordt uw e-mailadres nergens voor gebruikt.

Bekijk de algemene voorwaarden

Bedankt voor de inzending! We laten het je weten als je gewonnen hebt.

Ook leuk van Margje

1200x1111.jpeg

“De schilderijen van Margje in dit boek zijn alle buiten gemaakt: op de Antillen, aan de grote rivieren, maar vooral in en rond Bergen. Ik was daar ook en schreef gedichten in het zand langs de kant van de weg, op terrassen in de schaduw of in het volle sterrenlicht. We keken naar hetzelfde maar zagen iets anders. Een pen of een paletmes - dat is een wereld van verschil. In verf verdwijnt de tijd, taal is van tijd gemaakt. Margje zoekt de ziel van het landschap, die schildert ze. Ik zoek in het landschap de ruimte. Zo groot dat al mijn tijd er in past en ik die in één blik kan overzien. Dan schrijf ik van liefde en steeds vaker van dood. We leggen niets vast, we voegen toe. Mooi leven - geen constatering maar een streven. - Sjoerd Kuyper

bottom of page