top of page
Beer.jpg

Maak vandaag kans op
een origineel van
Daan Remmerts de Vries

1 (28).png
IMG_9466.jpg

Daan Remmerts de Vries

Het hierboven getoonde origineel wordt verloot, daarnaast ontvangt u het boek 'Konijnentango'.

Daan Remmerts de Vries (1962) is schilder, illustrator en schrijver.  Hij werd geboren in Leeuwarden en volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan d’Witte Lelie in Amsterdam. In 1990 kwam zijn eerste kinderboek uit: Zippy en Slos. Hij ontving zes Griffels en driemaal een Vlag en Wimpel. Gouden Griffels ontving hij voor Godje (2003) en voor Voordat jij er was (2010).
In 2010 was er, naar aanleiding van het boek ‘Meneer Kandinsky was een schilder’, een overzichtstentoonstelling van zijn illustratieve werk in het Kunstmuseum Den Haag.
Daan Remmerts de Vries maakt vrij beeldend werk en muziek. In 2019 had hij een grote solo-expositie in Museum De Buitenplaats in Eelde en in datzelfde jaar verscheen  het omvangrijke boek ‘Liefde, je kunt me vinden bij de rivier’ met ruim 500 van zijn werken.
Hij schreef  zes boeken voor een volwassen die sinds ‘De harpij’ (2014) worden gepubliceerd onder het pseudoniem A.N. Ryst. 
In 2021 werd aan hem de prestigieuze Theo Thijssenprijs, de driejaarlijkse oeuvreprijs voor kinder- en jeugdliteratuur toegekend.
Daan woont en werkt in Amsterdam.

Doe je ook mee?

Maak kans op deze prachtige prijs!

Wij nemen contact op met de winnaar, verder wordt uw e-mailadres nergens voor gebruikt.

Bekijk de algemene voorwaarden

Bedankt voor de inzending! We laten het je weten als je gewonnen hebt.

Ook leuk van Daan

Ingrid en Dieter Schubert - Konijnentango.png

Twee konijnen – een jongen en een meisje – vinden elkaar aan de oever van een meer.
Maar waar twee personages elkaar ontmoeten zijn er ook twee verschillende verhalen te vertellen. En dat is precies wat er op uiterst verrassende wijze in het spiegelende water van dit prachtige, hartverwarmende, woordloze omkeerboek gebeurt.
Een betoverende beeldfabel waarin twee dieren spelen, zoenen en zweven. Waarin het ene konijn danst naar het maanlicht, het ander naar de zon ...

bottom of page