top of page
Beer.jpg

Maak vandaag kans op
een origineel van Sylvia Weve

1 (8).png
Ontwerp zonder titel (94).png

Sylvia Weve

Het hierboven getoonde origineel wordt verloot, daarnaast ontvangt u het boek 'Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum'.

Sylvia Weve (1954) is illustrator van kinderboeken. Ze werd geboren in Utrecht en groeide op in Roosendaal. Weve studeerde Grafische Vormgeving aan de kunstacademie in Arnhem. In 1980 debuteerde ze met haar tekeningen bij het kinderboek Een noom op school (Corrie Hafkamp). 
Meer dan 150 boeken volgden; ze illustreerde het werk van onder meer Veronica Hazelhoff, Hans Dorrestijn, Karel Eykman, Rindert Kromhout en Bette Westera. Daarnaast maakte ze jarenlang tekeningen voor Vrij Nederland, de Volkskrant, Playboy en Opzij.
Weve ontving diverse Zilveren Penselen. In 2013 ontving ze een Gouden Penseel voor haar illustraties bij Aan de kant, ik ben je oma niet! (Bette Westera).
Voor haar hele oeuvre werd Weve zowel in 2018 als in 2019 genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award. Samen met Bette Westera ontving ze tweemaal de Woutertje Pieterse Prijs, in 2015 met Doodgewoon en in 2020 met Uit elkaar. Haar werk was te zien op diverse tentoonstellingen, onder meer in de Kunsthal in Rotterdam en in het Stedelijk en Rijksmuseum in Amsterdam.
Voor haar gehele oeuvre ontving Sylvia Weve in 2019 de Max Velthuijs-prijs. 

Doe je ook mee?

Maak kans op deze prachtige prijs!

Wij nemen contact op met de winnaar, verder wordt uw e-mailadres nergens voor gebruikt.

Bekijk de algemene voorwaarden

Bedankt voor de inzending! We laten het je weten als je gewonnen hebt.

Ook leuk van Sylvia

937x1200.jpeg

Meneer Droste is nachtwaker van het Kinderboekenmuseum maar gaat binnenkort met pensioen. Hij weet dat het afscheid hem zwaar gaat vallen het liefst wil hij in het museum blijven zoals al die schrijvers en tekenaars die daar met hun boeken en schetsen en manuscripten en portretten voor eeuwig een plek hebben gevonden.
En dus besluit meneer Droste een boek te schrijven. Maar schrijven is een stuk moeilijker dan hij dacht. Zijn kleinzoon Tiuri kent zijn diepste wens en besluit dat er een boek óver meneer Droste geschreven moet worden!

bottom of page